בשוק ההעבודה של היום בו העובדים אינם מקבלים את אותן הטבות על ותק כמו שהיה נהוג פעם והדרך להעסיק עובד לאורך זמן נעשת קשה ומסובכת הרבה יותר, יש צורך בסביבת עבודה מושכת ואטרקטיבית.
מקומות עבודה רבים, בעיקר חברות הייטק משכילים להשקיע משאבים רבים ברווחת העובדים שלהן, אם מדובר באירועים מהנים כל חג או אפילו בכל יום חמישי ואם מדובר במטבחון מצוייד בכל טוב, פירות וירקות טריים, לחמים, ממרחים ולפחות שלושה סוגי חלב לקפה (פרה, שקדים וסויה) במרכז כל זה ממוקמת עמדת אספרסו שהיא מרכז המטבחון ולרוב משמשת גם את מרכזו של המשרד בכלל.
עמדות אספרסו למשרדים הפכו בשנים האחרונות לעניין שבשיגרה, אך גם לסמל סטטוס וככל שהמשרד שם את רווחת עובדיו במקום גבוה יותר בסדר העדיפיות שלו, כך מכונת הקפה והפולים או קפסולות הקפה יהיו איכותיים יותר וככל הניראה גם יקרים יותר.